Search key words: sobe, apartmani, privatni smeštaj, kuće, nekretnine, stanovi, zemljište
                            crna gora, boka kotorska, herceg novi, kotor, tivat, more
 
 

www.bestofboka.com

 
Dobrodošli u Boku Kotorsku !!!       Dobrodošli u Crnu Goru !!!
 

Naši jezici

Kontaktirajte nas
Početna Strana O Boki Gradovi u Boki Kartoline Smještaj Info List
 
APARTMANI  
 
Apartmani
 
S O B E  
 
Sobe
 
NEKRETNINE  
 
Nekretnine
 
     
     
Globmarine - crewing & manning
     
 
Postavite vašu reklamu na www.bestofboka.com
 
     
 
   

Grad Kotor i kotorska rivijera

 

Kotor je stari centralni grad Boke Kotorske koji je vjekovima bio na raskršću trgovačkih puteva i gdje je nekoć pomorski transport sa jedrenjacima postavio ovaj grad u sami vrh mediteranskih pomorskih centara. Sa tako bogatim kulturno istorijskim naslijeđem Kotor predstavlja pravi grad-muzej sa brojnim građevinama koje su podignute za vrijeme mletačke vladavine ali i za vrijeme vladavine vizantijskog carstva.

U ovom dijelu posebno treba pomenuti dio Kotora koji se zove Dobrota, posebno poznat po palatama nekadašnjih pomoraca i kapetana čiji se sjaj i dan danas vidi i osjeća.

 

Kotor

 

Na samo 15-ak minuta vožnje od Kotora nalazi se grad Perast. Iako se može reći da je to najstarije prebivalište čovjeka na obalama zaliva (o čemu svjedoče ostaci neolitske kulture) Perast je svoje upečatljive karakteristike dobio u toku 17. i 18. vijeka i time postao jedan od najljepsih primjera baroknog graditeljstva na Jadranskoj obali. Jedinstvo sa gradom čine dva ostrva koja se nalaze u blizini, a to su  Gospa od Škrpjela i Sv. Đorđe.

Kotor (Cataro)

 
 

Kotor

Nakon Perasta stiže se u Risan koji je u istoriji poznat kao grad ilirske kraljice Teute. Danas se u Risnu mogu vidjeti dobro očuvani rimski mozajici, od kojih je najpoznati mozaik rimskog boga Hipnosa.

 
 

Kotorska rivijera obuhvata: Kostanjica, Morinj, Lipci, Strp, Risan, Perast, Dražin Vrt, Orahovac Ljuta, Dobrota, Kotor, Muo, Prčanj i Stoliv.

 
Perast
 
 
Risan
         
       
               
  Postavite vašu reklamu na www.bestofboka.com    
 
 
 

početna strana  |  apartmani  |  sobe  |  nekretnine  |  kontakt reklamirajte se  |

Copyright 2015 © BestofBoka, All rights reserved.